Categorieën
behandelmogelijkheden

Fobieën / angsten

Er zijn meer angsten en fobieën die je maar kunt bedenken. Als je op google gaat zoeken, verschijnen de meest exotische namen. Zo zijn er mensen die bang zijn voor bepaalde dieren bijvoorbeeld spinnen, kleine ruimten, tandarts en verlaten worden.

Je kunt het zo gek niet noemen of er is wel een angst of fobie voor. Zo is er bijvoorbeeld anthofobie, dat is angst voor bloemen. Ik ken het niet, jij wel? Misschien moet je om sommige fobieën/angsten wel lachen, maar als je zelf zo’n fobie of angst hebt, weet je hoe het je leven kan belemmeren. Hoe fijn zou het zijn om hierdoor niet meer belemmerd te worden?

Zo had ik een cliënt die leed aan bloosangst. Er zelfs aan denken, liet haar blozen. Het belemmerde haar doen en laten en deed daardoor een heel aantal activiteiten niet meer. Tijdens de sessie zijn we teruggegaan naar de allereerste keer dat ze moest blozen en de reden waarom ze moest blozen. Na één sessie was de bloosangst al opgelost. Soms kan het zo simpel zijn en ben je snel van je angst af.