Categorieën
behandelmogelijkheden

Stress

Het schijnt dat 90% van alle ziektes direct gerelateerd is aan stress? 90%! Dat is best veel. Dat betekent dus dat 10% niet gerelateerd is aan stress. Als je dit zo leest, dan kan ik me voorstellen dat je heel graag een stressloos leven wil. Toch?

In dit drukke, jachtige bestaan is er altijd wel een reden om stress te hebben. Doe ik het wel goed genoeg? Wat zou die en die er van vinden? En dan niet te vergeten hoeveel impact social media op ons heeft. Die stress, die je zelf creëert zonder dat je daar bewust van bent, kan zomaar in je lijf gaan zitten, waardoor dit zich uit in een ziekte of ander ongemak.

Ons onbewuste heeft als taak om ons te laten overleven. Dus als het allemaal teveel wordt, dan zal ons lichaam aan de noodrem trekken en deze niet gevoelde, emotionele pijn uiten in lichamelijke klachten.

Stel je hebt rugklachten. Deze worden dan metafysisch gezien geassocieerd met steun of ondersteuning. Voorbeeld hiervan is het ontbreken van sociale steun en/of het gevoel hebben dat je alles alleen moet doen.

Samen gaan we dan kijken hoe dit is ontstaan en hoe we dit kunnen oplossen, zodat de rugklachten kunnen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *