In the middle of difficulty lies opportunity.

FOBIEËN

Wat zijn fobieën?
Fobieën zijn intense en irrationele angsten voor specifieke objecten, situaties of activiteiten. Deze angsten kunnen het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden en variëren van mild ongemak tot verlammende paniek. Fobieën worden vaak ingedeeld in drie hoofdtypen: specifieke fobieën, sociale fobie (sociale angststoornis) en agorafobie.

Specifieke fobieën
Specifieke fobieën zijn angsten voor een specifiek object of situatie, zoals hoogtes, spinnen, vliegreizen of naalden. Deze angsten kunnen ervoor zorgen dat iemand situaties vermijdt die normaal gesproken onschadelijk zijn, wat kan leiden tot beperkingen in hun dagelijkse activiteiten en levenskwaliteit.

Sociale fobie
Sociale fobie, of sociale angststoornis, is de angst voor sociale situaties waarin iemand kan worden beoordeeld of bekritiseerd. Dit kan zich uiten in extreme verlegenheid, angst voor publieke optredens of zelfs alledaagse interacties zoals praten met vreemden of eten in het openbaar.

Agorafobie
Agorafobie is de angst voor situaties waarin ontsnappen moeilijk of gênant zou kunnen zijn, of waar hulp niet beschikbaar zou kunnen zijn in geval van een paniekaanval. Dit kan leiden tot het vermijden van open ruimtes, drukke plaatsen of zelfs het verlaten van het huis.

Neem contact op
Het is belangrijk om te weten dat hulp beschikbaar is en dat niemand met een fobie er alleen voor hoeft te staan. Afhankelijk van jouw fobie, is het al mogelijk om met slechts één sessie van je fobie af te komen. Wil je meer weten of een afspraak inplannen? Laat me weten via telefoonnummer 06-26647005 of via het contactformulier.

Scroll naar boven