You can’t effect the cards that you are dealt, but you can determine how you play them.

PIJNBEHEERSING

Wat is pijnbeheersing?
Pijnbeheersing, ook wel pijnmanagement genoemd, is een benadering waarbij verschillende technieken en behandelingen worden gebruikt om pijn te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Of het nu gaat om acute pijn na een blessure of operatie, of chronische pijn door aandoeningen zoals artritis of fibromyalgie, effectieve pijnbeheersing kan een wereld van verschil maken.

Veelvoorkomende pijnklachten
Chronische pijn
Chronische pijn duurt langer dan drie maanden en kan constant aanwezig zijn of in episodes voorkomen. Het kan veroorzaakt worden door aandoeningen zoals:

  • artritis
  • rug- en nekproblemen
  • neuropathische pijn (zenuwpijn)

Acute pijn
Acute pijn is meestal van korte duur en is vaak het gevolg van weefselbeschadiging door een blessure, operatie of infectie. Voorbeelden zijn:

  • postoperatieve pijn
  • pijn door een botbreuk
  • tandheelkundige pijn

Pijn is een signaal
Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets niet in orde is. Hoewel het vaak als een negatieve ervaring wordt gezien, is het een belangrijk waarschuwingssignaal dat je serieus moet nemen. Het is van belang om eerst medisch te laten controleren of er geen onderliggende aandoening is. Mijn advies aan jou is daarom om eerst een afspraak met je huisarts te maken om te achterhalen wat er aan de hand is. 

Als je eenmaal weet wat jouw probleem is en de huisarts of specialist je niet verder kan helpen of als je jouw probleem versneld wilt oplossen, kun je gebruik maken van hypnotherapie en/of de Relief Reset Methode. Dit geldt ook voor SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde klachten).

Hoe ik je kan helpen
Vanuit een holistische benadering kijken we samen hoe jij jouw pijn kunt beheersen of zelfs kunt laten verdwijnen. Door onder andere het resetten van overtuigingen, het veranderen van de perceptie van pijn en het verwerken van de onderliggende oorzaak, zal je lichaam anders omgaan met de betreffende pijn en in de meeste gevallen de pijn zelfs helemaal laten verdwijnen.

Neem contact op
Heb je last van pijn en ben je op zoek naar effectieve manieren om deze te beheersen? Neem dan contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Je kunt mij bereiken via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar barbara@reliefct.nl

Scroll naar boven