Life is not what it’s supposed to be. It’s what it is. The way you cope with it is what makes the difference.

ALLERGIEËN

Wat zijn allergieën?
Allergieën zijn overgevoelige reacties van het immuunsysteem op stoffen die normaal gesproken onschadelijk zijn voor de meeste mensen. Deze stoffen, allergenen genoemd, kunnen variëren van pollen en huisstofmijt tot bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen. Wanneer iemand met een allergie in contact komt met een allergeen, kan dit symptomen veroorzaken die variëren van mild tot ernstig.

Veelvoorkomende allergieën
Voedselallergieën
Voedselallergieën komen vaak voor en kunnen ernstige reacties veroorzaken. De meest voorkomende voedselallergenen zijn onder andere:

  • noten en pinda’s
  • schaaldieren en vis
  • melk en eieren
  • soja en tarwe

Seizoensgebonden allergieën
Ook bekend als hooikoorts, seizoensgebonden allergieën worden veroorzaakt door pollen van bomen, gras en onkruid. Symptomen zijn onder andere niezen, jeukende ogen en een loopneus.

Huisdierenallergieën
Veel mensen zijn allergisch voor huidschilfers, speeksel of urine van huisdieren zoals katten en honden. Dit kan leiden tot symptomen zoals niezen, jeuk en ademhalingsproblemen.

Huisstofmijtallergieën
Huisstofmijten zijn microscopische organismen die in huisstof leven. Mensen met een huisstofmijtallergie kunnen symptomen ervaren zoals niezen, een loopneus en ademhalingsproblemen.

Symptomen van allergieën
De symptomen van allergieën kunnen variëren afhankelijk van het type allergie en de ernst ervan. Veelvoorkomende symptomen zijn onder andere:

  • niezen en loopneus
  • jeukende ogen, neus of keel
  • huiduitslag of eczeem
  • zwelling van lippen, tong of gezicht
  • ademhalingsproblemen of benauwdheid

Hoe allergieën opgelost kunnen worden
Het interessante van allergieën is dat wij ze zelf veroorzaken, vaak zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Veel mensen denken dat allergieën onoplosbaar zijn, maar uit ervaring blijkt dat allergieën effectief behandeld kunnen worden met zowel hypnotherapie als de Relief Reset Methode. Ondanks dat sommige wetenschappelijke theorieën beweren dat het onmogelijk is, heb ik al veel cliënten geholpen die nu geen last meer hebben van hun allergieën en bij wie de fysieke reactie volledig is verdwenen.

Neem contact op
Heb jij ook last van een bepaalde allergie of intolerantie en ben je er helemaal klaar mee? Neem voor meer informatie over hoe ik je kan helpen of om een afspraak in te plannen contact met mij op via het contactformulier of stuur een e-mail naar barbara@reliefct.nl.

 

Scroll naar boven