People do not come into therapy to change their past, but their future.

ANGSTEN

Bevrijd jezelf van angst
Angst is een natuurlijke emotie die ons waarschuwt voor gevaar. Maar wat als angst je dagelijks leven begint te beheersen? Wat als het je weerhoudt van het nastreven van je dromen en het genieten van het moment? Dan is het tijd om actie te ondernemen!

Wat is angst?
Angst is een gevoel van onbehagen, zoals bezorgdheid of vrees, dat kan variëren van mild tot ernstig. Iedereen ervaart angst op een bepaald punt in hun leven. Maar voor sommigen wordt angst chronisch en kan het een negatieve invloed hebben op hun kwaliteit van leven.

Soorten angsten
Er zijn meer dan 500 verschillende soorten angsten, variërend van algemene angststoornis (GAS), sociale angst, paniekstoornis tot specifieke angsten zoals:

  • angst voor spinnen (arachnofobie);
  • slikangst
  • faalangst voor examens (bijvoorbeeld rijexamen en/of theorie-examen)
  • hoogtevrees (acrofobie)
  • vliegangst (aviatiefobie)
  • angst voor kleine ruimten (claustrofobie).

Daarnaast horen ook obsessieve-compulsieve stoornis (OCS), posttraumatische stressstoornis (PTSS) en verlatingsangst thuis in dit rijtje.

Neem de eerste stap naar een angstvrij leven
Angst hoeft je leven niet te beheersen. Ik heb diverse technieken in mijn toolbox die jou kunnen helpen de controle terug te nemen en een leven te leiden dat vrij is van overmatige zorgen en stress. Neem vandaag nog contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen kunnen we ervoor zorgdragen dat jij op een eenvoudige manier je angsten kunt overwinnen.

Scroll naar boven